Confidenţialitate

Donald Trump salută revenirea publică a lui Kim Jong-un

Într-o postare pe Twitter, preşedintele Statelor Unite salutat, sâmbătă, revenirea în spațiul public a liderului nord-coreean Kim Jong-un.

”Eu, unul, sunt bucuros să văd că s-a întors şi că este bine”, a scris Donald Trump, distribuind imagini de la evenimentul public la care şi-a făcut apariţia dictatorul de la Phenian.

Absenţa de 3 săptămâni a lui Kim Jong-un a stârnit semne de întrebare.

Presa nord-coreeană a relatat că acesta a participat la inaugurarea unei fabrici de îngrăşăminte chimice, unde a fost întâmpinat cu urale.

Kim Jong-un a fost însoţit la eveniment de mai mulţi oficial de rang înalt, inclusiv de sora sa mai mică Kim Yo-jong.

Zvonistica s-a amplificat după ce liderul suprem a lipsit de la ceremoniile din 15 aprilie, considerat cel mai important moment din calendarul politic nord-coreean, când se celebrează naşterea fondatorului regimului stalinist de la Phenian, Kim Ir Sen, bunicul actualului dictator.

Daily NK, un site de ştiri gestionat, în principal, de refugiaţi nord-coreeni, anunţase că liderul Kim Jong Una fost operat pe cord şi s-ar afla în stare gravă, întrucât intervenția nu ar fi reușit.

Sănătatea liderului nord-coreean, în vârstă de 36 de ani, supraponderal și fumător înrăit, este unul dintre cele mai bine păzite secretele ale regimului de la Phenian.

Coreea de Nord este una dintre cele mai izolate țări din lume, conducătorii acesteia bucurându-se de privilegii absolute și de un extraordinar cult al personalității.

Discuțiile legate de renunțarea la programul nuclear al țării asiatice se află în impas.

Națiunea nod-coreeană traversează o criza economică gravă.