Confidenţialitate

Donald Trump, în ultima zi la Casa Albă | AUDIO

În Statele Unite, după un mandat în care divergenţele dintre americani au ajuns la un nivel fără precedent, Donald Trump a anunţat că nu va participa mâine la inaugurarea noului preşedinte Joe Biden.

Donald Trump ar urma să acorde noi graţieri astăzi, potrivit presei americane. Nu mai puţin de o sută de persoane ar fi pe listă. Printre acestea rapperul Lil Wayne, care riscă 10 ani de închisoare după ce a luat un pistol cu el în avion.

Nu s-ar regăsi pe listă totuşi avocatul lui Trump, Rudy Giuliani, şi nici fostul său consilier Steve Bannon. De asemenea, Trump ar fi fost convins în cele din urmă să nu se graţieze singur sau pe membri ai familiei sale. Trump este pus sub acuzare de Congresul american în privinţa violenţelor susţinătorilor săi de la Capitoliu, când 5 persoane au murit.

Într-un discurs de rămas bun, Prima Doamnă Melania Trump le-a spus americanilor: ”Fiţi pasionaţi în tot ceea ce faceţi, dar amintiţi-vă că violenţa nu este niciodată soluţia şi nu va fi vreodată îndreptăţită.”

Ieri Trump a anunţat că ridică interdicţia de călătorie care vizează Europa şi Brazilia, instituită pe fondul crizei COVID, doar că măsura prevăzută să intre în vigoare spre sfârşitul lunii a fost respinsă imediat de Joe Biden.

Capitala Statelor Unite se pregăteşte între timp de învestirea lui Biden într-o atmosferă tensionată, cu maşini blindate şi străzi pustii.

Aproximativ 25 de mii de militari din Garda Naţională şi mii de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a preveni incidentele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu