Confidenţialitate

Donald Trump anunță redeschiderea Guvernului Federal American – VIDEO

La această oră, într-un discurs de la Casă Albă, Donald Trump anunță redeschiderea, temporară, a Guvernului Statelor Unite ale Americii.

“Sunt foarte mândru să anunţ, astăzi, că am ajuns la un acord pentru a pune capăt blocajului şi a redeschide Guvernul Federal”, a declarat preşedintele SUA.

Măsura este una temporară, după cum a precizat Donald Trump, acesta anunțând că redeschide Guvernul Statelor Unite ale Americii  doar pentru trei săptămâni, până pe 15 februarie, dată până la care speră ca se va ajunge la un acord politic pentru deblocarea situației de criză cu care se confruntă SUA de la finalul anului trecut.

Preşedintele american Donald Trump a criticat dur reprezentanţii Partidului Democrat, care au respins sâmbătă propunerile pe care le-a făcut pentru încheierea celui mai lung blocaj guvernamental federal din istoria Statelor Unite.

Guvernul Statelor Unite ale Americii a intrat oficial în blocaj parţial pe 21 decembrie 2018, după eşecul tentativelor de compromis între Congres şi Casă Albă cu privire la buget şi la finanţarea construirii unui zid la frontieră cu Mexic.

Până la declarațiile făcute vineri, preşedintele Donald Trump şi liderii democraţi au continuat să se menţină fiecare pe poziţii, refuzând să accepte solicitările celeilalte tabere.

Aproximativ 800.000 de angajaţi federali din totalul de 2,1 milioane, adică mai mult de o treime, au fost afectaţi într-un fel sau altul de închiderea parţială a guvernului federal.

Discursul lui Donald Trump:

https://www.facebook.com/WhiteHouse/videos/141360240131725/