Confidenţialitate

Donald Trump a susținut că este victima unei „vânători de vrăjitoare”, refuzând să răspundă la întrebările procurorilor | AUDIO

Fostul președinte American Donald Trump a refuzat să răspundă întrebărilor procurorilor la audierea sub jurământ într-o anchetă privind posibile fraude ale Organizației Trump. Fostul președinte a invocat dreptul de a nu se autoincrimina, respectiv al 5-lea Amendament al Constituției.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Donald Trump a susținut din nou că este victima unei „vânători de vrăjitoare” și a refuzat să răspundă la întrebările procurorilor.

Organizația Trump a fost acuzată că a obținut scutiri de taxe și împrumuturi prin evaluări frauduloase sau înșelătoare ale activelor.

Trump neagă orice ilegalitate.

Reședința din Florida a fostului președinte a fost percheziționată de Poliția Federală zilele trecute, într-un alt dosar, care ar avea legătură cu documente din Arhivele Naționale, luate de Trump și duse la locuința sa. În această anchetă au fost interogați la începutul lunii cei doi copii ai lui Trump, Ivanka și Donald Trump Jr.

La momentul respectiv, judecătorul a declarat că ancheta a descoperit dovezi privind o posibilă fraudă financiară”, dându-i procurorului general un „drept clar” de a-i interoga sub jurământ pe fostul președinte și pe doi dintre copiii săi implicați în afaceri.

Oficiali de la biroul procurorului general au declarat că ancheta se apropie de final. Nu este clar ce măsuri legale vor fi luate, dacă vor fi luate, odată ce ancheta se va încheia.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Reședința lui Donald Trump din Florida, percheziționată de agenții FBI. „Mi-au spart seiful”, spune fostul președinte al SUA