Confidenţialitate

Donald Trump a fost desemnat, oficial, candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din SUA

Preşedintele american Donald Trump a fost desemnat, oficial, candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din Statele Unite, din 3 noiembrie.

În ciuda faptului că peste 70 de lideri republicani i-au întors spatele și au anunțat că-l susțin pe contracandidatul democrat Joe Biden, Trump încă şi-a asigurat, luni, numărul de voturi necesare pentru înscrierea în cursa pentru un nou mandat.

A fost prima zi a Convenţiei Naţionale a acestei formaţiuni, iar până la pranz, Donald Trump a adunat cele aproape 1.300 de voturi necesare pentru desemnare.

Anterior, Mike Pence a fost, la rândul său, redesemnat de Partidul Republican drept candidat la funcţia de vicepreşedinte al SUA.

Unul dintre fiii președintelui American, Donald Trump Junior, l-a acuzat pe contracandidatul tatălui său că are o atitudine servilă față de China, țară din care a plecat virusul Sars cov 2, în timp ce actualul președinte a fost ferm.

177.000 de americani au murit, până acum, de Covid-19.

Un alt susținător al președintelui Trump este fosta ambasadoare americană la Națiunile Unite, Nikki Haley, care a lăudat fermitarea lui Trump în politica externă.

Alegerile prezindențiale din SUA vor avea loc la 3 noiembrie.