Confidenţialitate

Dolj: Oseminte descoperite într-un sit arheologic pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti

Mai multe gropi cu oseminte au fost descoperite pe raza satului Gîrleşti, comuna doljeană Gherceşti, în timpul lucrărilor pentru drumul expres Craiova-Piteşti.

Anchetatorii s-au sesizat în urma unei postări pe o reţea de socializare.

“La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit faptul că pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuării lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti, fiind efectuate mai multe săpături arheologice de către reprezentanţii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, în baza autorizaţiei pentru cercetarea arheologică preventivă emisă de Ministerul Culturii”, anunță Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj.

În respectivul sit arheologic, pe o porţiune de aproximativ un kilometru, se găsesc mai multe gropi făcute de către arheolgii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, iar în unele gropi se găsesc oseminte.

“Majoritatea gropilor sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurată de către o societate de pază contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al drumului expres”, adaugă comunicatul IJP Dolj.