Confidenţialitate

Doi francezi care s-au urcat pe statuia ”Cristos Mântuitorul” din Rio de Janeiro au fost arestați de polițiști

Doi francezi au fost arestaţi după ce au asistat la răsăritul soarelui în timp ce se odihneau în vârful statuii Cristos Mântuitorul, un monument care oferă o panoramă spectaculoasă asupra oraşului brazilian Rio de Janeiro.

Clement Dumais, în vârstă de 28 de ani, şi Paul Roux-dit-Buisson, de 27 de ani, au rămas duminică seară în perimetrul în care se află această statuie înaltă de 38 de metri, după încheierea programului de vizitare. Ei doreau să asiste luni dimineaţă la momentul în care soarele răsărea deasupra “Oraşului Minunat” (“Cidade Maravilhosa”) şi să admire panorama maiestuoasă a Golfului Guanabara.

Ei au pătruns înaintea zorilor în interiorul statuii, au urcat pe o scară interioară a monumentului şi au ajuns la o trapă care se deschide pe unul dintre braţele statuii. Distanţa dintre cele două braţe ale impunătoarei statui dedicate lui Hristos, întinse în lateral, este de 28 de metri.

“Eram în picioare pe braţele şi capul lui Iisus şi un agent de securitate ne-a văzut”, a explicat Paul Roux-dit-Buisson pentru AFP.

Aventura s-a încheiat în acel moment pentru cei doi tineri parizieni, întrucât Poliţia locală nu a fost deloc impresionată de explicaţiile lor despre acel “demers artistic”. Arestaţi luni, cei doi tineri au fost eliberaţi după ce au plătit o cauţiune de 10.000 de reali (1.600 de euro). Ei vor trebui, totodată, să se prezinte în faţa unui judecător.

Foto: Facebook