Doi copii şi o tânără au murit în urma unui incendiu într-o tabără de romi din Italia; presa scrie că ar fi români

O tânără de 20 de ani şi surorile ei în vârstă de cinci, respectiv 11 ani, de etnie romă, au murit într-un incendiu în timp ce dormeau, într-o tabără de romi din Roma. Agenţia de presă AGI scrie că victimele erau românce. Pompierii au intervenit în tabăra de romi în jurul orei locale 3.15 (4.15 ora României), în noaptea de marţi spre miercuri, după ce mai multe persoane i-au alertat în legătură cu un incendiu. În rulota cuprinsă de flăcări se aflau, pe lângă victime, şi alte persoane, printre care părinţii fetelor şi alţi opt fraţi, care au reuşit să fugă.

Surse din Parchetul din Roma au precizat că la faţa locului au fost găsite urme de lichid inflamabil si iau in calcul varianta ca focul sa fi fost pus intentionat. De altfel, supravieţuitorii incendiului au declarat că au primit ameninţări.

Autorităţile italiene au deschis o anchetă pentru crimă. Oficialii au obţinut o înregistrare video în care se vede o persoană care aruncă o sticlă incendiară în partea din spate a rulotei, după care fuge.

Reactii au venit de la autorităţile italiene dar şi de la Papa. Preşedintele ţării, Sergio Mattarella, a a spus ca este vorba despre „o crimă îngrozitoare”, iar primarul Romei, Virginia Raggi, a denunţat o tragedie

Papa Francisc a trimis un reprezentant la familia îndoliată, pentru a-i transmite „salutări şi un ajutor concret”, a anunţat Vaticanul.

Sursa foto: La Reppublica

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS