Doi compuşi naturali îşi dovedesc eficacitatea în lupta împotriva cancerului

Doi compuși naturali care se găsesc în țelină și în anghinare pot juca în viitor un rol important în lupta împotriva cancerului.

Apigenina și luteolina din aceste vegetale, dar și din oregano, par a fi eficiente în stoparea dezvoltării celulelor canceroase, micșorându-le considerabil speranța de viață. Studiul care suține această teorie s-a bazat pe răspunsul celulelor cancerului pancreatic. Rezultate și mai bune au fost obţinute atunci când după administraea apigeninei, s-a efectuat şi chimioterapie. La baza efectului benefic stau proprietățile antioxidante ale acestor compuși naturali.

Exstă mai multe studii realizate în trecut care au demonstrat că apigenina se găsește și în pătrunjel și în ceaiul de tei, și folosită în tratamentul cancerului mamar a împiedicat răspândirea bolii în organism.

In afara telinei si patrunjelului, apigenina se mai gaseste si în sosul de rosii, cu rol potențial în prevenția cancerului ovarian. Nu în ultimul rând, și persoanele cu leucemie ar putea avea beneficii.

Important este să știm că în cazul diagnosticării afecțiunilor menționate este necesar să fie respectate recomandările medicului oncolog. Substanțele naturale urmărite de studii trebuie extrase și folosite într-o concentrație eficientă, momentan fiind în fază de experiment. Tratamentele oncologice actuale folosite în clinicile medicale sunt intens studiate, iar efectele lor sunt susținute științific, astfel nu trebuie ignorate. Vizitele periodice la medic, analizele medicale și alte investigații necesare în evaluarea stării de sănătate a unui pacient cu o boală oncologică sunt esențiale, iar menținerea comunicării dintre pacient, medicul de familie și medicul oncolog este foarte importantă.