Confidenţialitate

Doi britanici și un marocan care luptau pentru Ucraina, prinși de forțele ruse. Cei trei bărbați ar putea primi pedeapsa cu moartea

Doi cetățeni britanici și un marocan care luptau în Ucraina, pentru Armata Națională, au fost capturați de forțele ruse în estul țării. Cei 3 străini vor fi judecați și riscă pedeapsa cu moartea.

Ce trei deținuți de război, capturați de ruși, au apărut deja într-o așa zisă instanță din Donețk, controlată de separatiști.

Potrivit BBC, britanicii, Aiden Aslin, de 28 de ani, și Shaun Pinner, în vârstă de 48 de ani, sunt tratați ca mercenari. Familiile lor spun că luptau pentru Armata Ucrainei.

Secretarul britanic al Justiției, Dominic Raab, a declarat pentru un post de radio din Marea Britanie că ei vor primi asistență juridică și se așteaptă ca cei doi militari să fie tratați așa cum prevăd regulile internaționale de război.

În Rusia, se poate aplica pedeapsa cu moartea, însă prevederea nu este în vigoare în cele 2 teritorii separatiste din estul Ucrainei.

Până acum, patru militari voluntari străini, între care un francez, au fost ucişi luptând împotriva invaziei ruse în Ucraina.

Foto: Shutterstock