Confidenţialitate

DN23B, kilometrul 6-15, zona Măicănești-Ciorăști, se închide de la ora 17:00 din cauza viscolului puternic

Un drum național din Vrancea, județ aflat sub avertizare cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, a fost închis. Se circulă cu dificultate și pe alte șosele din județ, din cauza vântului puternic, ce face ca misiunea utilajelor de deszăpezire să fie aproape imposibilă. Mai multe mașini au rămas înzăpezite.

Ninge abundent de ore bune în Vrancea, județ aflat până duminică dimineață sub avertizare cod portocaliu. Dacă dimineață a nins mai mult liniștit, spre după-amiază a început să bată și vântul cu putere, iar odată cu viscolul au apărut și problemele.

Drumul Național 23 B a fost închis temporar, începând cu ora 17:00, între localitățile Măicănești și Ciorăști

În zonă, viscolul este foarte puternic, iar utilajele de deszăpezire nu fac față că curețe șoseaua. Zăpada înlăturată pe o parte e adusă înapoi de pe câmp de vântul puternic. Drumul va rămâne închis până ce nu va mai exista niciun pericol pentru cei care circulă cu mașinile pe acest sector. De altfel, um microbuz ce se afla pe șosea înainte să se ia decizia închiderii a rămas blocat, la fel și două autoturisme, iar drumarii încearcă să le scoată din zăpadă.

Probleme sunt și pe alte drumuri din județ

Probleme sunt și pe alte drumuri din județ. 4 mașini au rămas blocate în zăpadă pe DN2N la Jitia, în zona Dealu Sării. Acestea nu au mai putut înainta din cauza zăpezii și viscolului. Și tot la Jitia, în satul Cerbu, se desfășoară o misiune pentru scoaterea din zăpadă a unui număr de 15 mașini, care au rămas blocate.

În zona respectivă, zăpada are 1 metru. Și pe un drum județean din comuna Ciorăști au rămas înzăpezite 2 mașini. Misiunile de salvare sunt dificile din cauza viscolului, ce se manifestă cu precădere în zona de sud și est a județului.

Situația se poate schimba, mai ales că va continua să ningă, și nu este exclus ca în orele următoare și alte drumuri să fie închise preventiv.

Două localități au rămas fără energie electrică

La ora 15:40, SDEE informa că la nivelul județului Vrancea sunt două localități nealimentate cu energie electrică: Comuna Tulnici – sat LEapșa și Gresu.

1119 consumatori au fost afectați. Pentru remediere a intervenit un echipaj de la Electrica.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Pană totală de curent în stațiunea Sinaia. Spitalul din oraș nu este afectat