Confidenţialitate

Djokovic: Semifinala cu Nadal, unul dintre cele mai bune meciuri din cariera mea

Sârbul Novak Djokovic a obţinut o victorie memorabilă în faţa spaniolului Rafael Nadal, vineri seara, în semifinalele turneului de Grand Slam de la Roland Garros, la capătul unui meci pe care actualul lider mondial îl consideră unul dintre cele mai bune din cariera sa.

“Este cu siguranţă cel mai bun meci pe care l-am disputat la Roland Garros şi unul dintre primele trei meciuri din cariera mea, dacă ţinem cont de calitatea tenisului practicat, de faptul că am jucat împotriva celui mai mare rival al meu şi pe un teren în care a avut atât de mult succes şi unde este jucătorul dominant de 15 ani sau mai mult, dar şi datorită atmosferei foarte electrice. Amândoi am avut parte de multă susţinere. A fost cu adevărat incredibil. Este una dintre acele nopţi unul dintre acele meciuri de care îţi veni aminti pentru totdeauna”, a declarat Djokovic.

“Eram pregătit pentru un asemenea duel. M-am simţit bine mental şi fizic. Eram motivat! Am avut un plan tactic foarte clar, pentru a face mai bine decât ceea ce am făcut în finala de anul trecut (câştigată de Nadal cu 6-0, 6-2, 7-5 – n.red). Începutul meciului a fost ca cel de anul trecut, dar am reuşit să-mi recapăt ritmul în primul set şi, deşi l-am pierdut, mi-am regăsit jocul”, a adăugat sârbul, care s-a impus în patru seturi în faţa ibericului: 3-6, 6-3, 7-6 (7/4), 6-2.

Novak Djokovic, care luptă pentru câştigarea celui de-al 19-lea titlu de Mare Şlem din cariera sa, îl va avea ca adversar în finala de la Roland Garros, programată duminică, pe grecul Stefanos Tsitsipas, care a trecut, vineri, în prima semifinală de germanul Alexander Zverev, în faţa căruia s-a impus în cinci seturi, scor 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3.