Confidenţialitate

Diversitate, culoare şi imaginaţie pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Peste 120.000 de spectatori au vibrat alături de artiștii Operei Naționale București în stagiunea trecută. Au fost 170 de întâlniri cu publicul, fiind jucate 30 de titluri de opera, balet și musical. S-au lansat către public premierele spectacolelor „Povestirile lui Hoffmann”, “Lacul lebedelor”, „Nunta lui Figaro”, „Fantoma de la Operă”, „Crai Nou”, „Povestea Iei” și s-a reintrodus în repertoriu „Romeo și Julieta”.

A doua ediţie a Bucharest Opera Festival a adus pe scena operei în luna iunie 9 companii de operă, operetă şi balet din România, Ungaria şi Serbia, cu 9 titluri diferite care nu pot fi văzute cu altă ocazie pe scena bucureşteană, aducând la Bucureşti peste 1500 de muzicieni şi personal tehnic într-un regal liric unic în România, care va continua în fiecare an.

În stagiunea 2022-2023, Opera Naţională Bucureşti a avut 2 importante prezenţe internaţionale, la Sala Mare a UNESCO din Paris, Povestea Iei / La blouse enchantée / The Magic Blouse „Povestea Iei”, un spectacol multimedia complex și original dedicat aniversării a 160 de ani de Diplomație românească precum și sărbătoririi Zilei Naționale a României, ce a purtat semnăturile Gigi Căciuleanu/Dan Dediu/Daniel Jinga şi concertul extraordinar de la Musikverein din Viena, cu spectacolul ”Crai Nou”, care l-a omagiat pe Ciprian Porumbescu la 170 de ani de la naştere.

A venit momentul unei noi stagiuni pe care ne-o dorim la fel de complexă și bogată în spectacole. Așadar, Opera Națională București își așteaptă publicul cu o nouă serie de spectacole pe care le va scoate la vânzare în decursul săptămânii viitoare.

În 23 septembrie va avea loc spectacolul eveniment „Promenada Operei”, pe esplanada din fața ONB. La tradiționalul eveniment „open air” ajuns la a XIII-a ediție sunt așteptați, ca în fiecare an, mii de spectatori.

Lunile de toamnă aduc titluri de repertoriu precum „Aida”, „La Traviata”, „Boema”, „Raymonda”, „Lacul lebedelor”, „Romeo și Julieta”, ș.a.

Mult așteptata „Fantoma de la Operă” se reîntoarce pe scena ONB în aceasta toamnă, iar din program nu vor lipsi nici premiere precum „La Clemenza di Tito” de W.A. Mozart, în regia lui Tompa Gabor, dar și o nouă montare a capodoperei enesciene „Oedipe”, în regia lui Stefano Poda.