Confidenţialitate

Colete suspecte, expediate soţilor Clinton şi Obama

Colete suspecte, despre care se crede că ar fi dispozitive explozive, au fost expediate, miercuri, la adresele unde locuiesc fostele cupluri prezidenţiale Hillary şi Bill Clinton, respectiv Michelle şi Barack Obama, relatează BBC, care citează Secret Service.

Associated Press aminteşte că, luni, un dispozitiv similar a fost descoperit în apropiere de casa miliardarului şi filantropului George Soros, pe care unele regimuri din estul Europei îl acuză de amestec în afaceri interne.

Barack Obama a condus SUA între 2009 şi 2017.

Bill Clinton a fost preşedinte între 1993 şi 2001. Fostă şefă a diplomaţiei americane în timpul administraţiei Obama, Hillary Clinton a candidat la alegerile prezidenţiale din 2016, dar a pierdut în faţa republicanului Donald Trump.

De asemenea, clădirea Time Warner din New York, unde se află şi sediul CNN, a fost evacuată după găsirea unui pachet suspect.

Casa Albă a condamnat, miercuri, tentativele de atac.

”Aceste acte care terorizează sunt demne de dispreţ şi orice vinovat va trebui să fie tras la răspundere conform legii”, a declarat purtătoarea de cuvânt a administraţiei prezidenţiale, Sarah Sanders.