Dino Park Rasnov, inaugurat in luna mai

La Râșnov, în județul Brașov, se construiește primul parc de dinozauri din sud-estul Europei.

Mai este puțin până când vom putea intra în parcul de la Râșnov. În luna mai, Dino Park va fi inaugurat oficial.

Parcul se află în apropierea Cetății Râșnov, pe drumul ce duce spre acest obiectiv turistic. Pe o suprafață de 1,4 hectare, vor fi găzduite zeci de exemplare de dinozauri, de diferite specii și epoci. Dinozaurii sunt așezați în așa fel încât să reprezinte evoluția acestor animale de-a lungul perioadelor preistorice. Au între 8 și 24 de metri lungime și înălțimi ce variază între doi și 20 de metri.

La Dino Park va fi și un parc științific certificat de cercetătorii germani în materie de dinozauri, un cinematograf cu 70 de locuri, un loc de joacă pentru copii, locuri de creație, un lac artificial, două puncte de observare montate în copaci, alei și magazine de suveniruri.

Proprietarii estimează că Parcul va atrage în primii doi ani aproximativ 200 de mii de vizitatori. Parcuri similare se află în Germania și Austria.

În prezent, Cetatea Râșnov este cel mai vizitat obiectiv turistic din oraș, ținând cont că aici se organizează numeroase evenimente, de la festivaluri medievale la Festivalul de Film Istoric.