Dezbaterea Dimineţii: Suntem un public neinformat sau unul dezinteresat?

Joi, ultima zi din octombrie a adus în Deşteptarea o discuţie serioasă despre europarlamentarii României – cine sunt şi ce fac ei.

Monica Anghel, Vlad Petreanu şi George Zafiu au început dezbaterea dimineţii cu o mărturisire: ‘Nici măcar noi aici, la radio, nu-i ştim după nume (nu mai zic după fapte) pe toţi europarlamentarii României. Dumneavoastră îi cunoaşteţi? Ştiţi ce au propus sau votat în ultima vreme?

Să recunoaştem, e puţin ciudat, că ştim mai degrabă ce a făcut Bianca Drăguşanu sau alt personaj monden, Moni, Iri şi alţii de gen, decât activitatea celui sau celei care are puterea de a decide viitorul unei ţări sau al copiilor noştri’.

Pornind de la europarlamentarii români, cei trei matinali i-au provocat pe ascultătorii Europa FM să spună dacă suntem neinformaţi sau doar dezinteresaţi?

Intrată în direct în Deşteptarea, Monica a spus că ‘oamenii dacă citesc can-can-uri îi umflă râsul, dar dacă încearcă să citească o lege, îi umflă plânsul. (…) ne place să bârfim, ne plac lucrurile picante’.

Toader este de părere că modul în care sunt prezentate ştirile le face neinteresante pentru public. ‘Vă place că aceste persoane care prezintă ştirile nu au o intonaţie, nu ştiu unde este punct, virgulă (…) ştirile care ni se prezintă sunt incomplete’

‘Lumea este dezinteresată, fiecare înţelege pe limba lui’, consideră Ioana.

‘Într-o ţară normală, nu ar trebui să avem grija politicienilor, dar noi nu suntem educaţi pentru nimic, de 23 de ani de presă televiziunile fac o educaţie agresivă de promovare a nulităţilor, a lătrătorilor’, scrie Valentina pe Facebook.

Voi ce credeţi? Suntem un public neinformat sau unul dezinteresat? Comentaţi aici!

Click aici pentru a reasculta cele mai interesante momente din emisiunea Deşteptarea din 31 octombrie