Dezbaterea Dimineţii: Cum ne trezim dimineaţa

Miercuri, matinalii Europa FM au vrut să afle cum se trezesc ascultătorii Deşteptării.

‘Există avantaje certe în trezitul de dimineaţă, vă garantez. Oraşul e liber, fără trafic, când ieşi din casă înainte să răsară soarele. E aer curat. E linişte. Sunt culori minunate când răsare soarele. Ai toată ziua la dispoziţie, că dacă începi treaba devreme, şi poţi face o sumedenie de treburi. Deci viaţa dimineaţa e frumoasă şi minunată.

Îi spun asta lui Zaff în fiecare dimineaţă, dar nu reuşesc să-l conving. Vedeţi, eu şi Zaff suntem atât de diferiţi – eu mă trezesc imediat, fără efort. El are nevoie de nenumărate snooze-uri pe telefon, de alarme, ceasuri care sună prin casă, telefoane de la producător, ghionturi şi încurjări ca să se dea jos din pat în zori.

Despre Monica nu ştiu ce să spun, încă nu mi-am format o părere, nu facem programul ăsta decât de un an şi jumătate, e prea devreme. În unele zile Monica se trezeşte atât de devreme încât are timp să reacă pe la benzinărie, să facă plinul, să-şi spele maşina, să ne aducă fursecuri… alea sunt probabil nopţile în care nu doarme deloc. În alte dimineţi, seamănă mai mult cu Zaff – ar da orice pentru încă 5 minute în pat, la întuneric, cuibărită sub păturică’, a povestit Vlad Petreanu în Deşteptarea.

Monica Anghel, Vlad Petreanu şi George Zafiu au vrut să afle de ascultătorii Europa FM cât de uşor sau greu le este să se treazească devreme şi au cerut sugestii pentru ‘amicul Zaff’

Printre metodele şi reţetele sugerate de ascultători în direct la telefon sau pe pagina de Facebook Radio Europa FM se numără şi cea de la Vali – ‘Metoda cea mai eficientă ever! A mers de fiecare dată iar acum deja funcţioneaza ca efect placebo: ziua 1: iei o cană cu apă şi spui ferm şi convingător:Număr până la 10 dupa care vă ud (menţionez că am 2 copii, băiat şi fată de 8 şi 11 ani). Normal că nu vor miţca un deget aşa că trebuie să vă pregătiţi sufleteşte pentru punerea în aplicare a ameninţărilor, udându-i uşor cu câţiva stropi bine poziţionaţi pe faţă. Efect garantat!. Ziua 2: la fel; din ziua 3 deja efectele pozitive vor apărea şi pe la 8 se vor îndrepta timid spre marginea patului. Din ziua 4 puteţi să număraţi din baie că ei deja vor fi jos pe la 6-7’

Click aici pentru a reasculta cele mai tari momente din emisiunea Deşteptarea de la Europa FM