Confidenţialitate

Dezastrul de la Champlain Towers: Bilanțul urcă la 79 de decese

Autorităţile au anunţat, vineri, descoperirea altor 15 cadavre sub dărâmăturile imobilului prăbușit în Florida.

Bilanțul dezastrului a ajuns la 79.

Singurul “mic miracol” a fost descoperirea unei pisici în viaţă la 16 zile de la surparea blocului, relatează France Presse.

Felina a fost predată proprietarilor, o familie în care mama şi fiica au fost rănite în timp ce fugeau din clădire, iar tatăl se numără printre dispăruţi.

Din cele 79 de victime, 53 au fost identificate.

61 de persoane despre care se crede că ar fi fost de asemenea în imobil la momentul prăbuşirii sunt încă date dispărute, a spus primarul comitatului Miami-Dade, Daniella Levine Cava, într-o conferinţă de presă.

După ce au sperat timp de câteva zile că ar mai putea exista supravieţuitori, autorităţile au fost nevoite să decidă miercuri oprirea operaţiunilor de salvare. Însă operaţiunile de căutare a corpurilor neînsufleţite ale victimelor continuă.

În noaptea de 24 iunie, imobilul Champlain Towers s-a surpat parţial într-un mod încă în mare măsură de neînţeles, deşi structura clădirii părea degradată pe alocuri.

Restul clădirii a fost supus unei demolări controlate, duminica trecută, ceea ce a permis echipelor să avanseze prin zone inaccesibile anterior.