Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Zeci de mii de români, suspecți de Covid, nu se pot testa gratuit și nici nu pot să își facă testul la o clinică privată

Dacă sunteți contact direct al unei persoane care a fost confirmată cu Covid-19, ar trebui să intrați în carantină la domiciliu, inclusiv în situația în care nu prezentați simptome. Sigur, dacă nu aveți simptome, există și posibilitatea să nu fi luat virusul, dar nu aveți cum să știți acest lucru dacă nu vă faceți un test PCR.

Și acum problema: conform regulilor actuale, contacții asimptomatici ai celor care au fost confirmați cu covid-19 NU se pot testa gratuit, prin programul național. Și, ca paradoxul să fie complet, dacă ați intrat în carantină, nu vă puteți deplasa la o clinică privată, unde l-ați putea face contra cost.

În această situație se află zeci de mii de români care, bolnavi sau nu, stau acasă. Și important de știut, premierul Orban a menționat în mai multe rânduri că stăm bine în ce privește capacitatea de testare, care ar fi sărit de 53 de mii de teste pe zi. În realitate, niciodată nu s-au efectuat mai mult de 40 de mii de teste pe zi și în teorie, ar rămâne destule și pentru cei aflați în carantină la domiciliu. Un reportaj de Victor Marin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.