Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Un polițist din Botoșani a dus cu mașina poliției la bancomat un șofer care nu avea cash la el pentru șpagă

Unul dintre polițiștii de la Poliția Rutieră din Botoșani reținut pentru luare de mită a dus un șofer cu mașina poliției până la un bancomat, întrucât acesta nu avea bani la el să-i dea șpagă.

Ajuns la bancomat, șoferul ar fi scos banii și i-ar fi dat polițistului, scrie Monitorul de Botoșani.

Anchetatorii verifică și imaginile surprinse de camera de supraveghere de la bancomat, pentru a vedea dacă polițistul apare în filmare. În plus, au cerut și date  despre suma retrasă, pentru a vedea dacă aceasta coincide cu șpaga oferită de șofer pentru a scăpa de sancțiune.

Tot la Poliția Rutieră Botoșani, unde recent DNA a început o anchetă, doi polițisti au cerut și au primit de la un șofer câte un pachet cu produse lactate, în valoare de 50-60 de lei.

16 foști și actuali polițiști din cadrul Serviciului Rutier Botoșani sunt acuzați de DNA că ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei și 100 euro de la mai mulți șoferi opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier, în perioada iunie-noiembrie 2020.

George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.