Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Un fost primar, acuzat că a plecat acasă cu aragazul primăriei după ce a pierdut alegerile

Fostul primar al comunei ieșene Butea, Gheorghe Milia, este acuzat că, după pierderea alegerilor locale din 2016, a plecat din funcţie cu tot cu bunuri ce ar fi aparținut primăriei. 

În august 2016, poliţia din Târgu Frumos a fost sesizată că fostul primar ar fi luat acasă mai multe bunuri ale primăriei, cum ar fi “aragaz, arzător, calculator, laptop şi două bidoane de 40 kg soluţie curăţenie”, scrie Ziarul de Iași.

Cele două bidoane cu substanţe de curăţenie, în valoare totală de 1.950 lei, fuseseră date, fără acte, parohiei „Sf. Treime” din localitate. Pentru celelalte bunuri, procurorii aveau să constate că nu există probe că ar fi fost însuşite de fostul primar. În cele din urmă, Gheorghe Milia a fost trimis în judecată în martie 2020 doar pentru cele două bidoane predate parohiei.

Judecătorii din Paşcani l-au condamnat pe fostul primar la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost pronunţată pe 15 decembrie anul trecut, iar fostul primar a făcut deja apel. 

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.