Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Un britanic a cumpărat sediul băncii ce îi refuzase un credit acum 18 ani

Un antreprenor britanic se laudă de câteva zile pe Instagram că a cumpărat banca ce-i îi refuzase un credit pentru dezvoltarea afacerii în urmă cu 18 ani.

Este vorba despre sediul Băncii Regale a Scoţiei dintr-un mic orășel englez.

Adam Deering avea 21 de ani când banca i-a refuzat un credit de 10.000 de lire sterline pe motiv că e prea tânăr şi nu are experienţă în afaceri.

18 ani mai târziu, Adam este milionar. El a cumpărat sediul Băncii Regale a Scoţiei pentru 450.000 de lire sterline – ca o revanşă, dar şi pentru a marca o ambiţie împlinită.

„M-am dus la ei cu un plan de afaceri detaliat şi am cerut 10.000 de lire sterline, dar managerul băncii nu m-a luat în serios. Îmi amintesc că stăteam cu degetele încrucişate sub masă aşteptând să se uite pe el şi să-mi dea un răspuns. Am fost devastat când în cele din urmă mi-a spus că sunt prea tânăr şi lipsit de experienţă şi nu-şi pot asuma riscul cu mine”.

A găsit alte căi de a prospera, a muncit pe brânci și a câștigat din ce în ce mai bine. În 2014 şi-a vândut afacerea pentru 5 milioane de lire.

Antreprenorul are planuri mari pentru clădirea băncii pe care vrea să o transforme în spaţiu comercial şi de locuit.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Instagram Adam Deering

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.