Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Un american rătăcit pe munte nu a răspuns salvatorilor la telefon pentru că nu cunoștea numărul

Un bărbat care s-a pierdut pe cel mai înalt munte din statul american Colorado nu a răspuns apelurilor telefonice de la echipele de salvare pentru că ele veneau de la un număr pe care nu îl cunoștea, scrie The Guardian.

El a fost dat dispărut pe 18 octombrie, în jurul orei 8 seara, după ce nu s-a întors la locul de cazare. O echipă de salvare formată din cinci persoane a pornit să-l caute în “zonele probabile” de pe muntele Elbert (4.401 metri) în jurul orei 10 seara, însă a revenit după 5 ore fără să fi reușit să-l găsească pe bărbat. A doua echipă a plecat în următoare zi la 7 dimineața să-l caute în zonele în care excursioniștii se rătăcesc de obicei pe muntele din Colorado, însă a aflat la 9.30 că bărbatul s-a întors singur la cazare.

Încercările de a-l contacta pe bărbat prin apeluri telefonice, mesaje text și mesageria vocală au fost sortite eșecului. 

Acesta le-a spus autorităților că s-a pierdut odată cu lăsarea întunericului și că a încercat diferite rute încercând s-o găsească pe cea corectă, ajungând la mașina lui abia a doua zi dimineață, la peste 24 de ore de când plecase pe traseu.

Potrivit autorităților, bărbatul a spus că nici nu știa că este căutat. “Un detaliu notabil este că bărbatul căutat a ignorat numeroase apeluri efecutate de noi întrucât nu recunoștea numărul de pe care era apelat”, au adăugat autoritățile. 

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.