Confidenţialitate

Deșteptarea: Topul celor mai bine plătiți morți din lume | VIDEO

“A apărut topul celor mai bine plătiți morți din lume. Mulți dintre ei au încasat cu sutele de milioane anul trecut.

Pe primul loc, cu jumătate de miliard de dolari, JRR Tolkien, în numele căruia urmașii au încasat 500 de milioane de dolari anul trecut în urma vânzării companiei care deține drepturile de autor pe operele sale.

Tolkien a murit în 1973 de pneumonie, dacă nu știați, după ce a scris Lordul Inelelor și Hobbitul și altele. Cine a cumpărat Middle Earth Enterprises? Compania suedeză de gaming Embracer.

Pe locul 2, fostul star NBA Kobe Bryant, care a murit acum doi ani într-un accident de elicopter. Avea o participație în compania de echipament sportiv Body Armour. Coca-Cola a cumpărat această companie și partea lui Kobe Bryant s-a ridicat la 400 de milioane de dolari.

Pe locul 3 – David Bowie – 250 de milioane anul trecut din vânzarea albumelor sale – și când te gândești că în România nu-l difuzează practic nimeni.

Elvis Presley, mort de 45 de ani, continuă să încaseze – 110 milioane de dolari anul trecut din marketing și vânzări de memorabilia la Graceland – și stați să vedem după ce se adună efectul filmului avangardist Elvis.

Mai sunt pe listă Michael Jackson, 80 de milioane; Leonard Cohen, 55 de milioane; dar și, pe locul 12, John Lennon, cu 16 milioane, și George Harrison, cu 12 milioane”, au discutat matinalii Vlad, George și Luca în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.