Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Toaletă nouă de pe centura Sucevei, furată înainte de inaugurare. Prejudiciul este de 100.000 de euro

O toaletă de pe șoseaua de centură a Sucevei a fost furată înainte de a fi dată în folosință. Hoții au furat inclusiv staţia de epurare a apelor uzate, în valoare de 300.000 de lei, scrie Adevărul.

Pe șoseaua de centură a Sucevei sunt două grupuri sanitare. Cel din parcarea dinspre Fălticeni nu a funcţionat niciodată pentru că, susţin drumarii, hoţii ar fi sustras din interior şi exterior instalaţii sanitare şi electrice de 100.000 de euro. 

Furtul ar fi fost constatat de cei de la Direcţia de Drumuri şi Poduri Iaşi (DRDP) în luna aprilie a acestui an, iar plângerea la Poliţie a fost depusă abia în iulie. 

„Lucrările au fost finalizate în septembrie 2020, însă abia în aprilie 2021 figurează o predare între constructor şi administratorul lucrărilor. Cu toate acestea, după trei luni a fost efectuată o primă evaluare a situaţiei din zonă şi depusă o plângere cu privire la potenţiala infracţiune de furt. Proprietarii şi administratorii invocă un prejudiciu de circa 500.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava (IPJ), Ionuţ Epureanu. 

Întrebaţi dacă pot dovedi cu fotografii că echipamentele respective au fost montate în toaleta din parcarea şoselei de centură înainte de a fi furate de hoţi, drumarii au spus că există documente, dar nu şi imagini. 

Parcarea nu este supravegheată video, nu se ştie când a fost comis furtul cu exactitate şi nici nu sunt martori. 

Ca să rezolve problema lipsei toaletei, administratorii drumului au adus în parcare două WC-uri ecologice.

Sursa foto: Adevărul

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.