Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Suspiciuni de fraudă la Academie, ar fi fost încasați ilegal timp de 9 ani banii academicienilor care au murit

La Academia Română ar fi fost încasați ilegal banii academicienilor care au murit.  Frauda a fost descoperită de salariații Academiei, care spun că au dispărut aproape trei milioane de lei în 9 ani.

”În instituție este un număr exact și fix de academicieni, când unul moare este scos de pe lista și apare altul. Ei bine, unii nu au fost scoși din sistem, iar indemnizațiile au fost încasate în continuare”, a explicat, pentru Libertatea, un om din instituție.

Academicienii primesc indemnizații de 2.500 – 3.000 de lei pe lună. Apoi, mai există și indemnizații de merit, astfel că în total un academician poate ridica lunar și 9.000 de lei din diverse indemnizații cumulate.

Unii angajați spun că în acești ani au dispărut banii academicienilor care au murit sau ai celor care sunt prea bătrâni să mai vină la Academie pentru indemnizații.

Între timp, banii au fost deja găsiți. Erau într-un dulap la casierie, a zis secretarul general al Academiei, Ioan Dumitrache. Casiera ar fi semnat în dreptul academicienilor, afirmă Ioan Dumitrache. El mai spune că banii sunt deja înapoi la Trezorerie și a făcut și plângere la Parchet.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.