Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | VINERI, 17 aprilie

Domestos România anunță că va continua donațiile de produse către Crucea Roșie până pe 15 mai. Asta după ce a donat Crucii Roșii mii de produse săptămânal în ultimile 5 săptămâni.

Dezinfectatul produs de Domestos este distribuit de Crucea Roșie Română persoanelor fără aparținători, aflate în autoizolare sau izolare la domiciliu, în centre de plasament sau cămine pentru bătrâni, precum și familiilor nevoiașe.

Altex a donat echipamente de protecție și aparatură electronică în valoare de 162.000 de euro către spitale din Suceava, Timişoara şi Braşov, și Ministerului Afacerilor Interne.

Echipamentele de protecţie vor ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara şi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov.

Tot Altex a donat 150 de laptopuri şi 130 de smartphone-uri centrului operativ al Ministerul Afacerilor Interne, de unde sunt coordonați polițiștii din teren. Valoarea donației se apropie de 50 de mii de euro.

În fine, compania Johnson & Johnson România donează peste jumătate de milion de lei pentru a sprijini lupta sistemului sanitar cu noul coronavirus.

Astfel, 300 de mii de lei vor ajunge la Crucea Roşie pentru a cumpăra echipament individual de protecţie şi echipament necesar unităţilor de terapie intensivă.

Tot prin intermediul Crucii Roșii, un sprijin de 50 de mii de lei va ajunge la Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer. Persoanele bolnave de cancer sunt printre cele mai vulnerabile în această perioadă, iar un alt mare risc pentru ele este întreruperea tratamentului.

De aceea, Johnson & Johnson România anunță că va investi 300 de mii de lei într-un program pentru transportului pacienţilor la spitale acolo unde le vor fi administrate medicamentele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.