Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | MIERCURI, 1 aprilie

La Cluj, cele mai importante festivaluri și evenimente din județ – precum TIFF, Electric Castle, Jazz in the Park, Street Food Festival și Untold – împreună cu 50 de organizații locale și cu administrația publică, au lansat unsingurcluj.ro.

Aceasta este o platformă online care va centraliza  eforturile din județ în lupta cu coronavirusul. Tot prin intermediul unsingurcluj.ro va continua strângerea de fonduri pentru spitalele din județ, pentru instituțiile publice și pentru inițiativele civice din Cluj.

Platforma permite publicului și companiilor donații directe ce vor fi apoi redirecționate în funcție de nevoile actualizate la zi. Cea mai simplă metodă este achiziționarea „biletelor de solidaritate”, cu valoare fixă de 10, 50 sau 100 de lei. Orice companie sau organizație care a demarat, deja, strângeri de fonduri pentru echipamente medicale, dar pe care nu au reușit să le achiziționeze încă, poate să se alăture proiectului pentru ca banii să fie folosiți.

O donație de un milion de lei pentru Crucea Roșie Română a venit de la Timișoreana, una dintre cele mai cunoscute mărci de bere din țara noastră. Cu acești bani vor fi cumpărate echipamente medicale pentru spitale. De asemenea, Timișoreana organizează un spectacol caritabil de Paști, unde vor fi prezenți artiști care au venit în sprijinul Crucii Roșii Române.

Tinmar Energy, companie care furnizează energie electrică si gaze naturale, a făcut donații de 100 de mii de euro către mai multe Asociații si către Institutul Cantacuzino. La Institut ajung 70 de mii de euro pentru cumpărarea unor echipamente care ajută la depistarea Covid-19.

Producătorul de lactate Olympus donează peste 300 de mii de iaurturi natur către asociații și fundații umanitare din Brașov și din țară. Iaurturile vor ajunge la organizațiile non-profit care ajută persoanele aflate în dificultate, fără locuri de muncă, ori vârstnicii din azile și copiii.

Printre acestea se află Asociația Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor, convoiul umanitar din Campania Prețuiește Viața (prin Asociația Aici pentru Tine), Asociația Taxiul cu Bomboane, precum și alte asociații din zona Brașovului.

În fine, un exemplu extraordinar: îl mai țineți minte pe tânărul din Iași care s-a dus călare la spital, unde născuse soția lui, ca să-și vadă copilul și să-i ducă cele trebuincioase?

Sergiu Ion Ciobotariu îl cheamă. I-au sărit în ajutor foarte mulți oameni, impresionați de povestea lui. Tinerii duc un trai foarte modest, dar, după ce a primit aceste ajutoare, Sergiu Ioan Ciobotariu a împărțit din ele, la rândul lui, altor oameni aflați în nevoie. A dat altora, deci, alimente, pamperși, sau i-a ajutat pe unii să-și cumpere medicamente. El a explicat, apoi, jurnaliștilor care au aflat de actele sale de binefacere: “ştiu că sunt săraci, aşa cum suntem şi noi… Cum pot eu să nu dau când Dumnezeu mi-a dat şi mie?”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.