Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | JOI, 26 martie

Carrefour România va livra timp de mai multe luni alimentele necesare pentru medici si pacienti in mai multe spitale, a anunțat Ministerul Sănătății.

Astfel, Carrefour România va livra, deocamdată, către spitalele de boli infecțioase din Constanța, Craiova și Timișoara.

Cei de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara au parte și de sprijin de pe plan local.

Clubul de fotbal Ripensia Timișoara a început o campanie online de strângere de fonduri.

Oamenii au strâns deja 50 de mii de lei, bani care vor ajunge la spital.

Și, tot din lumea sportului, chiar dacă e unul extrem, ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu sare și el în ajutorul cadrelor medicale din Suceava.

Astfel, Asociația Tășuleasa Social, cu sprijinul lui Tiberiu Ușeriu, va dona 1.000 de combinezoane laminate special și 1500 perechi de mănuși.

Acestea vor ajunge la personalul de pe ambulanțe, la paramedicii SMURD, precum și la personalul medical de la Spitalul Județean Suceava.

O mână de ajutor pentru spitale vine și de la mănăstirile din Arhiepiscopia Iaşilor. Astfel, mănăstirile care au ateliere de croitorie confecţionează în această perioadă, gratuit, lenjerii complete pentru paturi.

Pe lângă lenjeriile din bumbac 100%, mănăstirile vor face și saci din pânză pentru hainele persoanelor infectate.

Mănăstirile care susţin această iniţiativă sunt Mănăstirile Copou, Frumoasa, Galata, Miclăușeni, Eșanca, Vorona-Botoșani, Agapia, Cozancea și Văratec.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.