Confidenţialitate

Deșteptarea: Pro sau contra Teambuilding? | VIDEO

Filmul Teambuilding este o comedie ușurică, cam vulgară și, în niciun caz, vreo capodoperă cinematografică, dar este filmul românesc cu cele mai mari încasări din toate timpurile: în 13 săptămâni de rulare a avut peste 980.000 spectatori și încasări de peste 4,6 milioane de euro. Producția a costat 800.000 de euro.

Ca să înțelegeți mai bine fenomenul, în 2018, 33 de filme românești abia au reușit să vândă 500.000 de bilete în cinematografe. Deci Teambuilding, singur, de două ori mai mult decât 33 de filme.

Pe Netflix, Teambuilding a intrat pe 1 ianuarie. În doar două zile, comedia a ajuns pe primul loc în topul celor mai urmărite producţii de pe platforma de streaming, în România.

Acum, toată lumea are o părere despre acest film. E aproape scandal. Cristian Tudor Popescu, de pildă, a scris că “l-am văzut până la jumătate, acasă, pe computer, și a trebuit să mă opresc pentru că se umpluse încăperea de maimuțe antropoide care râdeau. Nu de film, râdeau de mine. Dacă aș și scrie ceva, orice, despre Teambuilding, cred că primatele ar începe să mă scuipe.”

Din urmă vine tare alt film care o să provoace scandal – ba chiar a iscat deja o bătaie la propriu într-o sală de cinema, plus un moment în care câteva spectatoare au început să danseze din buric. E vorba de filmul „Romina VTM”. 

La Ploiești, spectatorii filmului „Romina VTM” s-au luat la bătaie la propriu și a venit poliția. Cât se luau declarații, alții au pus manele în sală și niște fete au început să danseze. 

Cum vedeți viitorul cinematografiei românești?

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.