Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Patru angajaţi ai unei primării ar fi încasat câte două salarii lunar, unul cash și unul pe card

Patru angajaţi ai unei primării au fost reclamaţi de primar că ar fi încasat câte două salarii lunar: cash și pe card. Primarul comunei Sânpetru de Câmpie, Spiru Şerban Crăciun, a depus deja o plângere penală. Asta după ce un audit al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a indicat că aceştia ar fi încasat câte două salarii lunar, atât cash, cât şi prin virament bancar, scrie Digi 24.

„La preluarea mandatului, neavând o colaborare bună cu colegii, am hotărât să aducem un audit extern, pentru a vedea pe unde ne aflăm. Pe lângă alte probleme care nu sunt departe de alte primării, una le-a întrecut pe toate: salariile. Erau salarii luate pe statul de plată, cash, cu semnătură, şi erau salarii, pentru aceeaşi angajaţi, şi prin virament bancar. (…) Patru angajaţi au luat în formă repetată sume, ajungând la aproape 500.000 de lei. Am făcut sesizări la Poliţia Economică şi la ANAF, deocamdată nu s-a întâmplat nimic. Acum sunt ca într-o barcă, eu vâslesc înainte, doi vâslesc înapoi, cred că aşa cum suntem noi, primarii, când din patru în patru ani luăm sau nu examenul, aşa ar trebui să fie şi funcţionarii publici, cu examen de competenţe, de morală şi aşa mai departe”, a declarat primarul comunei Sânpetru de Câmpie, Spiru Şerban Crăciun.

Procesul verbal al inspecţiei vorbeşte despre „elementele constitutive ale infracţiunii de delapidare”, despre faptul că bugetul comunei a fost prejudiciat prin dubla salarizare a celor patru angajaţi cu suma de 447.636 lei şi că statele de plată nu au fost supuse vizei controlului financiar preventiv.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.