Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Lituanienii, îndemnați de ministrul Apărării să arunce telefoanele chinezești

Ministrul lituanian al apărării le-a recomandat cetățenilor să nu mai cumpere telefoane mobile chinezești și i-a sfătuit să le arunce pe cele pe care le au. 

El a făcut aceste declarații după ce guvernul a descoperit că telefoanele au încorporate funcții de detectare și cenzurare a conținutului, scrie The Guardian

Telefoanele vândute în Europa de compania chinezească Xiaomi Corp au încorporate mecanisme de detectare și cenzurarea a unor termeni cum ar “free Tibet” (Eliberați Tibetul), “long live Taiwan independence” (Trăiască independența Taiwanului) sau “democracy movement” (mișcarea democrației), a anunțat autoritatea privind securitatea cibernetică din Lituania. 

Funcțiile de detectare și cenzurare ale software-ului telefonului Mi 10T 5G au fost dezactivate pentru piața UE, dar pot fi activate oricând de la distanță, se arată în raportul centrului pentru securitate cibernetică. 

În replică, Xiaomi a spus pentru Reuters că nu cenzurează în niciun fel comunicațiile clienților săi și că respectă regulile Uniunii Europene.

Sursa foto: Xiaomi Global

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.