Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Elevi suspectați că ar fi copiat la Olimpiada de matematică, unii ar fi fost ajutați de părinți

Haideți să facem un exercițiu de sinceritate… ați copiat vreodată la școală? Deși nu există studii clare, sociologii și antropologii spun că, în țara noastră, fenomenul este foarte răspândit și că aceasta e doar o altă modalitate prin care, de mici, românii încep să capete toleranță la corupție.

Că se mai copiază la extemporale, e una, dar să copiezi la Olimpiadă, acolo unde nu te obligă nimeni să concurezi, ba dimpotrivă, concurezi pentru că ești pasionat de materia respectivă, asta e cu totul altceva. 

Profesorul Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice, estimează că 5 la sută dintre participanții la ultima Olimpiadă a Gazetei Matematice au încercat să copieze. Ediția din acest an s-a desfășurat on-line, și nu de puține ori, sistemele audio-video i-au surprins pe părinții care încercau să îi ajute pe copii la rezolvarea subiectelor.

Ascultați un reportaj de Victor Marin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.