Confidenţialitate

Deșteptarea de Vară: Unui deținut i s-a interzis să poarte ochelari pe motiv că părea amenințător | VIDEO

O închisoare din Japonia i-a interzis unui deținut să poarte ochelari pentru că “îi dădeau un aer amenințător” care putea “declanșa bătăi”, iar acest lucru a intrat în vizorul unei asociații de avocați, care a calificat decizia drept o încălcare a drepturilor omului, scrie digi24.ro.

Închisoarea Tsu-ki-gata din prefectura Ho-kka-ido, în nordul Japoniei, l-a împiedicat pe un deţinut să-şi aducă ochelarii de vedere cu jumătate de ramă – având doar o bară argintie în partea de sus – în timp ce îşi ispăşea pedeapsa, a declarat Asociaţia Baroului din Sapporo, care a adresat un protest instituţiei.

Închisoarea a interzis purtarea respectivilor ochelari deoarece „îi dădeau bărbatului un aer ameninţător” care putea „intimida” alţi deţinuţi şi „declanşa comportamente indisciplinate, cum ar fi bătăi şi intimidări”, a adăugat grupul de avocaţi, informează Agerpres.

Contactat de AFP, un oficial al închisorii a apărat respectiva decizie. „Considerăm că nu există nimic ilegal sau nedrept în modul în care am gestionat situaţia”, a precizat el, refuzând să fie identificat din cauza politicii interne a închisorii.

Matinalii Radu Constantinescu și Cătălin Striblea au discutat despre acest subiect în Deșteptarea de Vară:

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Deșteptarea de Vară:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.