Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Cum încearcă locuitorii din sectorul 1 să rezolve singuri problema gunoaielor

La sfârșitul săptămânii trecute, Romprest a adunat mormanele de gunoi din Sectorul 1 al Capitalei, dar a anunțat că nu va mai repeta acțiunea până când nu îi sunt plătite restanțele. La rândul ei, Primăria de Sector spune că tarifele practicate de Romprest sunt ilegale și cere o renegociere.

Conflictul este nou, dar are rădăcini foarte vechi. Din motive greu de înțeles, multe imobile din Sector NU au contract cu firma de salubrizare în condițiile în care, oricum, contractul ar fi plătit de Primărie. Neavând la dispoziție propriile pubele sau containere, ani de-a rândul, mulți locuitori din Sectorul 1 și-au lăsat sacii de gunoi pe trotuar. Problema nu a fost evidentă cât timp compania de salubrizare le strângea în mod regulat. Dar pe fondul conflictului cu Primăria, Romprest s-a rezumat la a ridica doar gunoiul din pubele și containere.

Din acest motiv, mai mulți locuitori ai Sectorului 1 au decis că postările pe Facebook nu rezolvă problema și au căutat soluții, fie și temporare. Își spun „Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu” și printre soluțiile identificate se numără și colectarea selectivă, care ar reduce cantitatea de gunoi care ajunge în stradă.

Ascultați un reportaj de Victor Marin.

Sursa foto: Facebook/Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.