Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA : Cum face primăria sectorului 1 o școală în fostele Grajduri Regale

Primăria Sectorului vrea să „construiască” o școală! Acesta este termenul folosit chiar de primarul Clotilde Armand într-o postare pe Facebook, deși în fapt, ar fi vorba despre reamenajarea unei clădiri care există deja. Mai precis, despre sediul Administrației Domeniului Public al Sectorului 1, care se află în Nordul Capitalei, la o aruncătură de băț de Casa Presei Libere.

Sediul A.D.P. se află în fostele Grajduri Regale și deși clădirea este frumoasă, atât contestatarii, cât și susținătorii proiectului admit că, în acest moment, nu s-ar putea obține nicio autorizație pentru noua funcțiune a clădirii. De exemplu, autorizația de securitate la incendiu, pentru că vorbim despre o clădire cu încăperi mici, holuri înguste și scări în spirală, mai degrabă nepotrivită pentru activitatea școlară.

Desigur, clădirea poate fi modificată, dar cu ce costuri? Pentru moment, Primăria nu are o estimare de acest fel și, spun arhitecții cu care am stat de vorbă, ar putea fi mai simplu și mai ieftin să construiești o școală de la zero decât să refaci radical o clădire veche. Altfel, în București chiar e nevoie de mai multe școli. Ascultăm un reportaj de Victor Marin.

Sursa foto: Facebook/Clotilde Armand

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.