Confidenţialitate

Deșteptarea | Cătălin Tolontan: Au murit 8 oameni într-o tragedie aviatică, dar comandantul bazei Kogălniceanu habar n-are cine a dat ordinul de decolare | VIDEO

La 7 luni de la moartea a 8 militari în județul Constanța, dintre care 7 trimiși ca salvatori, actele din dosar arată că generalii care au luat deciziile nu au fost audiați de procurorul militar Claudiu Lazăr.

Ministrul Dîncu a recunoscut pentru Libertatea: „Adevărul e că Armata s-a comportat urât cu familiile victimelor la început”.

În martie 2022, în condiții de vreme rea, două accidente aviatice au îndoliat Armata Română, dubla tragedie soldându-se cu 8 morți.

Cu 5 militari și 2 salvatori pe mare la bord, un elicopter plecat într-o misiune de salvare s-a prăbușit în apropiere de Cogealac. Trupurile celor 7 au fost găsite carbonizate în epava cuprinsă de flăcări.

Aparatul plecase în căutarea unui avion de luptă MIG 21 Lancer, care picase în timpul unei misiuni de patrulare. Pilotul acestuia, care raportase condițiile meteo dificile din zonă, nu a supraviețuit nici el.

Cătălin Tolontan a vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

 

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.