Confidenţialitate

Deșteptarea: Ar trebui să crească valoarea punctului de amendă? | VIDEO

Punctul de amendă va rămâne plafonat la valoarea de 145 lei, și de la 1 octombrie, deși salariul minim brut pe țară se majorează începând cu această dată.

Adică punctul de amendă este, din punct de vedere legal, 10% din salariul minim pe economie, dar, deși guvernele au tot crescut salariul minim – care este 3300 de lei, punctul de amendă a rămas la valoarea din 2017, când salariul minim era 1450 de lei.

Liviu Dragnea a fost primul care a blocat creșterea punctului de amendă, ca să nu-și deranjeze alegătorii. Și exemplul lui a fost preluat de toți cei care i-au urmat.

Ce spune asta despre prioritățile politicienilor de la putere?

Subiectul e delicat. Unii spun că punctul de amendă ar fi prea mare dacă ar crește la 330 de lei. Adică sancțiunea pentru nepurtarea centurii ar fi 660 de lei, adică două puncte de amendă. Iar depășirea cu 40 km/h a vitezei limită, 6 puncte de amendă, ar costa 1980 de lei.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.