Deşteptarea a descoperit cum se slăbeşte prin masarea feţei

Stimularea anumitor puncte ale feţei favorizează scăderea în greutate, au dezvăluit, luni, Monica Anghel, Vlad Petreanu şi George Zafiu, în emisiunea Deşteptarea.

Stimularea anumitor puncte ale feţei, precum fruntea şi bărbia, prin lovirea uşoară cu degetele, favorizează pierderea în greutate, iar efectele acestei proceduri sunt de durată, spre deosebire de dietele de slăbire tradiţionale.

Metoda de slăbire prin stimularea anumitor puncte ale feţei, prin lovirea şi masarea uşoară cu degetele, în loc să interzică anumite alimente şi să recomande înfometarea, declanşează în schimb mecanismele psihice pentru inhibarea senzaţiei de foame.

Această tehnică presupune lovirea uşoară a anumitor puncte de acupresopunctură de la nivelul feţei şi a corpului, care determină dispariţia poftei necontrolate pentru alimente nesănătoase.

Cunoscută şi sub denumirea de ‘tehnica eliberării emoţionale’, lovirea cu degetele a anumitor puncte ale corpului este o metodă dezvoltată de psihologi în anii ’70, care au descoperit că reduce substanţial stresul şi nivelul de anxietate.

Oamenii de ştiinţă afirmă că fruntea, bărbia şi clavicula sunt zonele pe care oamenii le masează instinctiv când sunt expuşi unor situaţii stresante.

‘Îmi amintesc că şi pe noi ne stimulau părinţii în anumite zone ale feţei, dar nu ca să pierdem în greutate, ci ca să nu pierdem anul şcolar’, au glumit matinalii Europa FM în emisiunea Deşteptarea de luni.

Click aici pentru a reasculta cele mai interesante momente din emisiunea Deşteptarea