Deşteptarea a descoperit consilierul local care nu a venit nicio zi la serviciu

Pornind de la un mesaj trimis prin intermediul siteului europafm.ro şi de la o anchetă a jurnaliştilor cotidianului Adevărul, Monica, Vlad şi George au prezentat joi, în Deşteptarea, uimitorul caz al unui consilier local care-şi încasează leafa de cinci ani fără să fi venit o zi la serviciu.

Niciunul dintre cei care îşi desfăşoară activitatea zilnic în Primăria din Carei nu s-a întâlnit cu această persoană, angajată din 2008. Nici măcar cine se ocupă de marcarea orelor lucrate de ‘angajatul fantomă’ nu s-a întâlnit cu acesta.

Monica Anghel, Vlad Petreanu şi George Zafiu s-au arătat impresionaţi de performanţa angajatului plătit din bani publici. Consilierul primarului din Carei, Boros Ernest este angajat din anul 2008 la Primăria municipiului, iar potrivit statului de plată încasează de cinci ani un salariu lunar de 2.000 de lei. Un simplu calcul atestă că bărbatul a încasat, în ultimii cinci ani, circa 120.000 de lei, fără să se fi prezentat vreodată la muncă.

Amuzându-se pe seama situaţiei, Vlad Petreanu a comentat că ‘angajatul fantomă’ participă cel mai probabil la ‘şedinţe de spiritism’.

Click aici pentru a reasculta cele mai importante momente din emisiunea Deşteptarea