Deşteptarea a descoperit ce păţesc proprietarii de câini din Colmenar Viejo dacă nu fac curat după patrupedele lor

Vineri, Monica, Vlad şi George au făcut o descoperire care ar putea revoluţiona şi modul în care arată străzile din România.

În oraşul Colmenar Viejo, de lângă Madrid, primăria a angajat un ‘detectiv de căcălică de căţei’, după cum l-a botezat Vlad Petreanu, în Deşteptarea.

Omul are ca singură obligaţie să se plimbe ziua-ntreagă pe străzile oraşului, înarmat cu o cameră foto, şi să-i prindă pe stăpânii care nu strâng mizeria lăsată de câinii lor.

Amenda ajunge la 750 de euro! Dar suma nu este atât de mare, dacă o comparăm cu ceea ce se întâmplă în Barcelona sau Madrid, unde amenzile pentru asemenea contravenţii pot ajunge şi la 1.500 de euro!

Una dintre cele mai agresive şi inventive campanii împotriva stăpânilor nesimţiţi de câini s-a desfăşurat anul trecut în Brunete, unde zeci de voluntari urmăreau stăpânii câinilor până acasă, notau adresa după care le trimiteau, în colet, ce lăsaseră pe stradă, plus avertismentul că data viitoare urma o amendă de 1000 de euro.

Numărul ‘urmărilor digestive’ de pe străzile din Brunete a scăzut cu 70% după acea campanie, după cum au reamintit Monica, Vlad şi George.

Credeţi că ar putea fi aplicat un asemenea sistem şi în România?