Deşteptarea a aflat câte ouă se pot cumpăra cu 16 lei în diferite ţări

Înaintea sărbătorii Învierii, Monica, Vlad şi George au citit cu atenţie o statistică privind consumul de ouă în lume şi cât plătesc oamenii în diferite ţări pentru a se bucura de acest aliment.

Monica Anghel, Vlad Petreanu şi George Zafiu au aflat în dintr-o statistică realizată de APC (Asociația pentru Protecția Consumatorilor România) că 5 dolari, aproximativ 16 lei, sunt suficienţi în China pentru 57 de ouă, în România pentru 43 de ouă, în SUA te ajută să cumperi 34 de ouă, în timp ce în Canada doar 19 ouă și în Suedia 15 ouă.

Un consumator român consumă în fiecare lună, în medie, 20 de ouă, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

Cel mai bine tolerat de organism este oul fiert moale, acesta este digerat în 1-2 ore, în timp ce omleta se digeră după 3 ore.

Un ou mărimea M furnizează organismului 80 kcal, 6,6g proteine, 5,9g lipide, 0,07 sodiu, 100mg fosfor, 70 mg potasiu, 30 mg calciu, 1,4 mg fier, 6 mg magneziu, 80 mg clor, 30 mg sulf, 0,27 g colesterol, de ordinul microgramelor găsim complexul de vitamine B, lecitină, iod, cupru,mangan și zinc.

Colesterolul se găsește în gălbenușul oului.