Confidenţialitate

Deși nu era complet refăcut post-Covid, un tânăr a cerut externarea și a murit ulterior

Autoritățile anunță decesul unui tânăr de 34 de ani care nu era refăcut după ce se îmbolnăvise de Covid.

“Ignorând în totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe ATI și ale colegilor de pe secția de Boli Infecțioase, pacientul a părăsit, ieri după amiază – spre seară, incinta unității noastre, spunându-ne că va sta în Timișoara, pentru a fi aproape de spital. Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanță, iar pe drum, din cauza riscului la transport, probabil a făcut o embolie pulmonară, iar medicii de pe ambulanța care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.
Pacientul nu era într-o stare bună pentru a pleca din spital”, se precizează într-un mesaj postat pe contul de Facebook al RO Vaccinare.

“Pe această cale atragem atenția și rugăm inclusiv coronascepticii să aibă încredere în cadrele medicale. Noi nu ne putem opune dorințelor pacienților, dar e important să aibă încredere în medici. De exemplu, am avut ieri un pacient cu 51% saturație de oxigen care a refuzat oxigenul în dublă sursă, punându-și în pericol starea de sănătate”, explică prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara.

“În urmă cu o săptămână, de pe patul de spital, același tânăr ne povestea cum a fost la un pas de moarte din propria inconștiență. Spunea că n-a crezut în existența virusului, iar când a fost confirmat, s-a tratat singur zile în șir cu vitamine. A decis să meargă la spital abia când n-a mai putut respira și a fost internat direct în Terapie Intensivă, unde aproape 3 saptamâni a stat intubat. Avea un grad de afectare pulmonară de 80%”, adaugă mesajul publicat online.

“O poveste foarte tristă și adevărată. Vă rugăm: aveți încredere în medici. Nu vă jucați cu viața!”, conchid autoritățile.