Confidenţialitate

Așa-zișii deputați din Tiraspol cer ajutorul Rusiei și acuză Republica Moldova că ar supune regiunea separtistă la presiuni | AUDIO

Așa-zișii deputați din Tiraspol cer ajutorul Rusiei. Acuză Republica Moldova că ar supune regiunea separtistă la presiuni. Chişinăul ar fi adoptat recent măsuri economice împotriva acestui teritoriu. În Transnistria se află peste 200 de mii de cetățeni ruși.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei 600 de deputaţi de la Tiraspol cer Rusiei să „apere Transnistria” de presiunile la care regiunea ar fi supusă de Republica Moldova – potrivit agenției oficiale de presă de la Tiraspol, Novosti PMR.

Deputații din Transnistria acuză Republica Moldova că i-ar fi adus un prejudiciu de milioane de dolari din cauza unor taxe vamale. Aceștia susțin și că Moldova ar încerca să distrugă sistemul de sănătate transnistrean prin blocarea aprovizionării cu medicamente și echipamente medicale.

Chișinăul ar fi refuzat să pună în aplicare aproape toate acordurile încheiate anterior cu Transnistria.

Să amintim, în 2006 a avut loc un congres asemănător. Aleșii locali au decis atunci să organizeze un referendum la care aproape 100% dintre participanți au votat pentru independenței regiunii și a unei posibile uniri cu Rusia.

Transnistria este un teritoriu situat între Republica Moldova și Ucraina. În urmă cu mai bine de 30 de ani și-a declarat separarea după un scurt conflict armat cu armata guvernului de la Chișinău.

În regiunea separatistă se află aproximativ 1500 de soldați într-o prespusă misiune de menținere a păcii.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Discurs puternic al văduvei opozantului Aleksei Navalnîi în plenul Parlamentului European: „Nu aveți de-a face cu un politician, ci cu un mafiot sângeros” | VIDEO