Demisie în Guvernul de la Londra

Ministrul britanic al Muncii și Pensiilor, Amber Rudd, a renunțat la portofoliu. Ea s-a declarat nemulțumită de faptul că mai mulți membri ai Partidului Conservator au fost excluși din partid pentru că au votat pentru moțiunea de marți împotriva conservatorilor. Pentru Rudd, decizia de excludere a celor 21 de membri ai Partidului Conservator ca urmare a votului de marți este „un atac la adresa decenței și democrației”. Printre cei 21 de conservatori care au votat în favoarea moțiunii opoziției se numără fostul ministru de Finanțe, Philip Hammond, și Nicholas Soames, strănepot al fostului premier Winston Churchill.
În plus, fostul ministru nu mai crede că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană cu un acord ar fi „principalul obiectiv al Guvernului”. În cadrul referendumului din 2016, Rudd a votat împotriva ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar.
Membrii Camerei Comunelor au aprobat săptămâna trecută o moțiune ce permite opoziției să stabilească agenda Parlamentului de la Londra.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS