Delegații de tineret ai României la Națiunile Unite au vorbit despre problemele tinerilor din țară în Adunarea Generală a ONU

Delegații de tineret ai României la Națiunile Unite, Ioana Covei și Vlad Măcelaru, au susținut, la New York, la sesiunea a 72-a a Adunării Generale a ONU – Comisia a III-a -, un discurs în care au vorbit despre provocările cu care se confruntă tinerii români la momentul și au adus în discuție și soluțiile pe care le au pentru rezolvarea acestora.

Modalitatea de abordare mai degrabă teoretică în domeniul educației, lipsa oportunităților pentru acces la educație corespunzătoare, presiunea socială relativă la alegerea unei profesii și lipsa de încredere în responsabilii de orientare din acest domeniu, perpetuarea discriminărilor pe diferite criterii în rândurile tinerilor sunt unele dintre problemele cu care se confruntă tinerii români în prezent.

Delegații de tineret au identificat ca posibile soluții la aceste provocări: eliminarea barierelor formate pe criterii socio-economice în ceea ce privește accesul la educație, informarea într-o manieră atractivă a tinerilor cu privire la drepturile și obligațiile lor și implicațiile pe care acestea le au, încurajarea tinerilor pentru a avea o gândire critică, dezvoltarea diferitelor abilități personale, de comunicare și sociale.

România participă la programul Delegat de Tineret la ONU din anul 2006, fiind unul din cele 36 de state membre ONU din totalul de 193 care susțin această inițiativă.

Rolul delegaților de Tineret ai României la Națiunile Unite este de a asigura reprezentarea intereselor tinerilor români la Adunarea Generală ONU şi la Comisia pentru Dezvoltare Socială. De asemenea, aceștia colaborează cu agenții guvernamentali și organizațiile non-guvernamentale în scopul încurajării tinerilor să aibă un rol activ în luarea deciziilor cu impact asupra societății.

Astfel, delegații au o serie de întâlniri cu tinerii pe tot teritoriul țării pe care o reprezintă, în cadrul cărora aceștia sunt încurajați să expună problemele cu care se confruntă şi să propună soluții prin care să se depășească provocările actuale.

Înainte să-și înceapă mandatul de Delegații de tineret ai României la Națiunile Unite, Ioana Covei și Vlad Măcelaru au fost invitați în emisiunea O dimineață de Milioane, la Europa FM, unde au vorbit despre planurile pe care le au în această calitate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS