Delegația României la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Abu Dhabi, felicitată de Klaus Iohannis

Echipa Special Olympics România care a participat în luna martie la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Abu Dhabi, formată din 34 de sportivi (din care șase parteneri), a fost primită astăzi la Palatul Cotroceni de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Delegația României a fost invitată la Administrația Prezidențială ca urmare a rezultatelor excelente obținute la cea mai mare competiție internațională a anului destinată persoanelor cu dizabilități intelectuale – 56 de medalii, din care 17 de aur, 18 de argint și 21 de bronz.
Președintele României i-a felicitat și s-a fotografiat cu sportivii Special Olympics, antrenorii lor și membri ai echipei Special Olympics România și le-a urat succes în continuare. În numele sportivilor Special Olympics, Andreea Mustăreață Pivniceru a adresat un scurt mesaj în numele colegilor ei:

”Sunt Andreea Mustăreață Pivniceru și fac parte din lotul celor 34 de sportivi Special Olympics care a participat la Jocurile Mondiale de la Abu Dhabi. Suntem mândri că am câștigat pentru România 56 de medalii. Asta ne dă încrederea să ne antrenăm serios în continuare.
Prin sport ne-am putut arăta abilitățile și de aceea îndemnăm pe toată lumea să facă sport!
Jurământul Special Olympics este: <>”.

Între 15-21 martie sportivii Special Olympics România au participat la cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale – Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019. Aceștia s-au întrecut la opt discipline sportive: atletism, bocce, gimnastică artistică, înot, judo, patinaj role, tenis de câmp, tenis de masă și au câștigat 56 de medalii (17 de aur, 18 de argint, 21 de bronz). La ediția precedentă de la Los Angeles, din 2015, sportivii români au câștigat 21 de medalii la şapte discipline sportive.

Rezultatele participării echipei României sunt următoarele:
• Gimnastică artistică – 12 medalii de aur, 7 argint, 11 bronz
• Atletism – 2 aur, 2 argint, 1 bronz
• Înot – 1 aur, 2 argint, 1 bronz
• Tenis de câmp – 1 aur, 2 argint, 1 bronz
• Judo – 1 aur, 1 argint, 3 bronz
• Tenis de masă – 3 argint, 2 bronz
• Patinaj role – 1 argint, 1 bronz
• Bocce – 1 bronz

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS