Confidenţialitate

Definiția statului paralel, pe internet : toţi politicienii şi toţi demnitarii care te fură. Şi care apoi îţi râd în faţă

La o zi după ce liderii PSD au denunţat într-o rezoluție existenţa unui aşa numit ”Stat Paralel şi Ilegitim” care, în opinia lor, încearcă să preia controlul asupra puterii politice…. pe internet a apărut site-ul statulparalel.ro.

Aici se găsesc răspunsuri la întrebări precum ”ce este statul paralel” și .. ”cine face parte din el”.

Aflăm, astfel, că Statul paralel este statul politicienilor care ne promit că ne va fi mai bine. Dar de fapt întotdeauna le este bine doar lor .

Descrierea aşa-zisului stat paralel continuă cu cei care îl compun.

Aici enumerarea îi conține pe toţi politicienii şi demnitarii care ne fură. Şi care apoi le râd în faţă oamenilor obișnuiți.

Este compus din cei care au vile şi case de vacanţă somptuoase, deşi au muncit toată viața numai la stat, au diplome de doctorat deşi nu ştiu să articuleze două vorbe.

„Statul paralel este compus din cei care îşi fac vacanţe în ţări exotice, deşi salariul lor nu le-ar permite acest lucru. Este compus din cei care îşi numesc în funcţii bine-plătite copiii, din cei care fură banii de medicamente si fac bani mulţi din afaceri cu statul, prin fraudă şi prin corupţie. Din statul paralel fac parte și cei care fură terenuri, case şi insule din patrimoniul ţării, care obţin comisioane din toate achiziţiile publice și îşi acordă drepturi speciale în raport cu restul cetăţenilor”, se mai arată pe site-ul respectiv.

Tot acolo există și soluții pentru a scăpa de statul paralel.

Prima este mersul la vot și alegerea în cunoștință de cauză a politicienilor desemnați să ne reprezinte.

Nu în ultimul rînd, oamenii sunt îndemnați să le ceară socoteală aleșilor pentru ceea ce fac și pentru promisiunile nerespectate.