Confidenţialitate

Decorurile de basm din Goreme, Cappadocia – GALERIE FOTO

Parcul Naţional Goreme, aflat în localitatea cu acelaşi nume din vechea Cappadocia, a fost trecut în lista monumentelor mondiale UNESCO în anul 1985.

Muzeul Naţional în aer liber din Goreme este un complex monahal format din multe biserici săpate în piatră şi capele acoperite cu fresce, este unul dintre cele mai cunoscute locuri de atracţie turistică din Turcia.

Legenda spune că aici, acum două milenii, creştinii au fugit din sud pentru a se ascunde de persecuţia romanilor şi au săpat aceste biserici.

Peisajul zonei pare desprins din basme. Natura a reuşit să uimească prin felul în care a erodat piatra formată prin erupţia unui vulcan acum milioane de ani.

De-a lungul timpului, trei vulcani mari din zonă au răspândit tone de materiale în toată regiunea.

Primele erupţii au lăsat în urmă o rocă mai moale, numită tuf.

Ploaia, vântul şi nisipul au început să erodeze, dând naştere platourilor, văilor, defileurilor şi hornurilor care împânzesc zona.

Asemenea formaţiuni se găsesc şi în alte zone ale lumii, dar numai în Cappadocia au fost transformate într-o reţea de case şi biserici.

*Vizitarea Parcului Naţional Goreme s-a realizat în colaborare cu George Vasiliu, ghid de turism naţional şi preşedintele Federaţiei Naţionale a Ghizilor de Turism din România.