Confidenţialitate

Decizia privind autorizarea vaccinului Pfizer în Europa, pe 21 decembrie. Primele doze pot ajunge în România până la Revelion

Agenţia Europeană pentru Medicamente (AEM) a anunţat că va lua pe 21 decembrie o decizie cu privire la autorizarea vaccinului Pfizer-BioNTech, cu opt zile mai devreme decât era planificat.

Autoritatea europeană precizează că a lucrat intens în ultimele săptămâni la analizarea datelor pentru acest vaccin.

Primele 10.000 de doze din vaccinul dezvoltat de Pfizer și Biontech ar urma să ajungă în România între Crăciun și Revelion, dacă vaccinul va fi aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului până pe 23 decembrie (cum era planificat înainte de anunțul AEM), a spus coordonatorul Campaniei de Vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiță, pentru Digi 24.

Dacă autorizarea de punere pe piață va fi eliberată pe 23 decembrie, probabil între Crăciun și Anul nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România și vom putea începe activitatea de vaccinare. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În primă fază, vor fi 350 de centre de vaccinare în spitalele din țară, dintre care 45 numai în București. Potrivit autorităţilor, până joi, va fi gata lista tuturor centrelor de vaccinare anti-Covid din țară.

Foto: Pexels/Artem Podrez